2014. szeptember 30., kedd

Z.E.F. - Próbatermi és koncertfelvételek (1984 ?)



A Z.E.F. azaz Zivatar Előtti Fülledtség Ványi Tamás (Apu) vezetésével alakult a Modells feloszlása után 1983-ban, és .1987-ig játszottak. A korai időkben az énekesi posztot Csigás töltötte be, a basszeros pedig Németh Attila (Némó) volt. A dalok többsége és néhány itt nem szereplő Z.E.F. nóta meghallgatható sokkal jobb minőségben a Független Adó "Változás" című első anyagán.


Tagok:

Ványi Tamás (Apu) - gitár, ének
Kreisz György - basszus
Kovács Győző - gitár
Bana Róbert - dobok


Számcímek:

01 Oi!Oi!Oi!
02 Itt az idő
03 Pusztulás
04 A rock gyilkosok
05 Alkoholos szerelem
06 SZ.E.SZ.
07 Sör dal
08 Barikádok
09  Annetté Straßbourg
10 Chaos


https://drive.google.com/file/d/1VZGV4ddts9ZmixfHbLIv6I_SVDi1-7HW/view?usp=sharing

6 megjegyzés:

  1. Ványi a Modells után a Mos-oi!-ban dobolt, ezután alapította ZEF-et (Zivatar előtti fülledtség vagy Zivatar előtti felhőzet, mind két nevet használták), a ZEF feloszlása után (1987) az Óbudai Fiúk nevű bandát alapította, ez egy feldolgozásokat játszó banda volt, klasszikus Oi! bandák számait játszották magyar szöveggel. Az Óbudai Fiúk után következett az IQ80 és csak ezután csinálta a Független Adót.

    Óbudai Fiúk koncert 1987 október:
    https://youtu.be/sfTJcxqb93c

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen, a Modells és a Mos-oi párhuzamosan ment. Azt nem tudtam, hogy az esztergomi IQ80-ban is játszott, ez érdekes.

    VálaszTörlés
  3. A fennti felállás alakult ki 84-re, a ZEF már 83 nyarán megalakult, Csigás énekelt egy darabig és Némó basszusozott. Azzal egyidőben dobolt a Ványi a Új-Mosoi!-ban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi az infót! Ki az a Csigás?

      Törlés
    2. Budafoki srác volt, túl lazán vette a próbára járást , aztán a Ványi kirakta. Azóta nem láttam. Azt tudom, hogy olyan 15 éve jelentkezett az István, a király musicalbe énekesnek és motorozott.

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés