2020. december 28., hétfő

ZIL - Próba 1981 (részlet)




 "Az együttes 1981-ben alakult, négy 15-16 éves budapesti – többségében ferencvárosi kötődésű középiskolás srác részvételével, akik részint korábbi, vagy aktuális iskolatársak, részint haverok voltak. A ZIL névválasztás esetükben csupán az ismert teherautó-márkára utalt, ezért nem kell benne semmilyen „rejtélyes üzenetet” keresnünk. A felállás az együttes 1982-es megszűnéséig végig változatlan volt.
A zenekar a punk körökben Magyarországon is népszerű külföldi punkzenekarok – elsősorban Exploited, U. K. Subs, Dead Kennedys – dalait játszotta, de mellette sajátokat is előadott, melyek szövegükben elsősorban etnikai problémákkal (Cigánycsalád), a magyarság történelmével (Magyarország), illetve a 20. század civilizációs ártalmaival, társadalmi következményeivel és viszonyaival (III. világháború; Kórház) foglalkoztak.
A ZIL rövid idejű működése alatt mindössze néhány nyilvános koncertet adott, külvárosi művelődési házakban, illetve Budán – a pontos helyszínek az emlékezés és a források hiánya miatt nem rekonstruálhatók –, amelyek rendre botrányba fulladtak, nem kis részben az énekes és a basszusgitáros nem éppen szűzies vérmérséklete és viselkedése következtében."

Tagok:

Vörös Péter - ének
Magyar Csaba - gitár
Molnár Gyula - basszus
Tóth Ferenc - dob

Számcímek:

01 III. világháború
02 Cigánycsalád



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése